Halvin autovakuutus

halvin autovakuutus 2014

Tästä vertailusta on uudempi versio!

Vakuutusten hinnat vaihtelevat paljon eri vakuuttajien välillä. Vertailua hankaloittaa eri perusteet hinnoitella vakuutuksia mm. tehon, auton iän, vakuutuksenottajan ja asiakasetujen mukaan, joten itselle edullisimman vakuutuksen löytäminen on usein työlästä. Pankkiasiat.fi vertailee autovakuutusten hintoja eri vakuuttajien kesken 3 eri automerkin tapauksessa.

Automerkeiksi on valittu 2 samantyyppistä, mutta eri-ikäistä autoa, sekä yksi uudempi ja tehokkaampi auto. Volkswagen Golf (2004) ja Toyota Auris (2010) edustavat kahta ensimmäistä tyyppiä. BMW 530d (2010) edustaa uudempaa ja tehokkaampaa verrokkia. Toyota ja BMW ovat valittu vertailuun erään vakuutusyhtiön tutkimuksen perusteella (Taloussanomat artikkeli), jonka mukaan BMW kuskin kolaririski on kymmenkertainen Toyotaan verrattuna. Tässä vertailussa molemmat ovat samanikäisiä, vuoden 2010 autoja. Volkswagen on vertailussa keski-ikäinen, yleinen ja samaa koko/teholuokkaa Toyotan kanssa. Autojen tarkemmat tiedot:

  • Volkswagen Golf 1.6 FSI Sportline (2004), 116hv/85kW, 210 000km, omamassa 1290kg
  • Toyota Auris Linea Terra (2010), 1.6l 132hv/92kW, 100 000km, omamassa 1300kg
  • BMW 530d Sport F10 (2010), 245hv/180kW, 200 000km, omamassa 1800kg

Muita oletuksia ovat:

  • Paikkakunta Espoo, noin 30 vuotias henkilö jolla ei aikaisempia kolareita
  • Autovakuutusten omavastuu 150-200 euroa, paras mahdollinen kasko valittu lisäturvineen
  • Maksu 1. erässä. Mahdolliset internet-alennukset huomioitu. Vain "jatkuvat hinnat", joten esim. lyhytaikaista kampanja-alennusta ei ole huomioitu hinnoissa

Alla olevassa taulukossa on korostettu kolme halvinta hintaa vihreällä värillä, tummin on siis edullisin. Jotkin vakuuttajat antavat suoraan kaskoon 70 % bonuksen, joten näiden kohdalla on ilmoitettu vain 70 % bonuksellinen hinta. Liikennevakuutuksen kohdalla on pelkkä liikennevakuutuksen hinta, "+Paras kasko" tarkoittaa vakuuttajan parasta autolle saatavilla olevaa kaskoa, sisältäen liikennevakuutuksen. "Paras alennus" -kohta on 70 % (ja joillakin 0 %) kaskobonukseen saatavissa oleva vakuuttajan antama lisäalennus, esimerkiksi keskittäjäeduista. Hinta on arvio eikä välttämättä sisällä kaikkia alennuksia, tai ne voivat poiketa ilmoitetuista.

halvin_autovakuutus_2014.png

Koska eri vakuuttajilla on erilaisia turvia saatavana kaskolle, on syytä katsoa millaisia turvia kasko sisältää. Alla on listattu vakuuttajien kattavimpien kaskovakuutusten sisältämät turvat. Säästöpankin vakuutusta ei ole mukana (sama kuin POP-vakuutus), eikä myöskään Pohjantähden (ei omaehtoista laskuria).

autovakuutus-kaskoerot.png

Pelkistä liikennevakuutuksista selkeästi halvin on POP-vakuutus Golfin ja Auriksen tapauksessa. BMW:n liikennevakuutuksen tarjoaa halvimmalla IF, joka on myös toiseksi halvin Golfissa ja Auriksessa. Kolmannen tilan liikennevakuutuksissa vie OP (Pohjola). Kaskovakuutuksissa POP on edelleen halvin Golfille, mutta toisaalta vakuutus on toiseksi paras POP-kasko sillä vanhemmalle autolle ei kattavinta kaskoa voinut valita. Siksi hinta on myös halvempi. Katso alemmasta taulukosta mitkä turvat tästä puuttuvat. Auriksen ja BMW:n tapauksessa halvimman kaskon tarjoaa Turva vakuutusyhtiö. BMW:lle toiseksi halvimmaksi tulee Aktia ja Aurikselle Lähitapiola.

Parhaan alennuksen saa tyypillisesti, kun keskittää kaiken vakuutusasioinnin yhdelle yhtiölle. Muitakin alennusperusteita on. Esimerkissä suurimman alennuksen 70 % kaskolle saisi Fennian asiakkaana, joka olisi prosenteissa yhteensä 27 %. Tällä alennuksella saisi BMW:n kaskon halvimmalla. Toisaalta alennus sisältää täyden keskittäjäedun (24 %) sekä erillisen autovakuutusalennuksen (3 %), joten laskentatavasta emme ole täysin varmoja. Golfille ja Aurikselle edullisimpia vakuutuksia näyttäisivät olevan Turva ja Lähitapiola, sekä myös POP ja Aktia. Selvästi kalleinta on BMW:n vakuuttaminen kaikilla vakuuttajilla, mikä oli odotettavaa. Golfin ja Auriksen hinnoissa ei suurta eroa ole, mutta tämä toki riippuu vakuuttajasta erityisesti kaskovakuutuksessa.

Yleisesti ottaen eri vakuuttajilla on suurinta hajontaa BMW:lle sekä liikennevakuutuksen että kaskovakuutuksen hinnoissa. Joka tapauksessa esimerkkiautoissamme liikennevakuutuksen keskimäärin halvimmalla tarjoavat POP ja kaskovakuutuksen Turva (asiakasalennuksia huomioimatta). Kaikki vakuuttajat tarjoavat kaskojen perusturvat kuten kolarointi-, varkaus-, murto-, palo- ja eläinturvat yms., mutta eri vakuuttajilla on myös omia erikoisempia turvia. Näitä kannattaa arvioida tarkemmin, tuovatko ne vakuutukseen vain turhaa lisähintaa vai onko niistä oikeasti hyötyä. Parhaimmassa tapauksessa vakuutuksenottaja voi valita itse mitä erikoisempia lisäturvia kaskoon haluaa, eikä näin ollen maksa turhasta.

Katso nyt autovakuutusvertailu 2016!