Säästö- ja sijoituslaskuri on tuottolaskuri sijoitusten ja säästöjen tulevien tuottojen laskentaan. Laskurilla voi laskea joustavasti ja monipuolisesti erilaisia säästämisen tuottoskenaarioita. Laskurilla voi esimerkiksi laskea:

  • Rahastosäästämistä jossa säästetään kuukausittain tietty summa. Rahastosäästämisen kulut voi vähentää saadusta tuotosta, kuten merkintä-, hallinnointi- ja lunastuspalkkiot.
  • Paljonko säästöjä ja tuottoja kertyy, jos säästettäisiin joka päivä euron 30 vuoden ajan? Tuloksen voi laskea tuotto-oletuksen kanssa tai ilman.
  • Sijoitetaan esim. 10 000 € ja sen lisäksi 500 € joka kuukausi palkasta 20 vuoden ajan. Sijoituksille saadaan 10 % vuosituotto.
  • Sijoitetaan 10 000 €  5 % vuosituotolla ja sijoitus "unohdetaan" 50 vuodeksi, jonka jälkeen katsotaan paljonko sijoitukset ovat kasvaneet.
  • Sijoitetaan 1000 € ja sen lisäksi 100 € joka palkasta. Sijoitetaan vielä veronpalautus ja jokavuotiset osingot uudelleen.
  • Katsotaan, paljonko säästöistä joulukuussa vuosittain nostetut joululahjarahat vaikuttavat sijoituksiin tai tuottoihin säästöaikana.
  • Sijoitetaan tietty summa, mutta ei haluta arvailla paljonko vuosituotto on. Sen sijaan arvellaan tuoton asettuvan tiettyyn väliin ja syötetään se laskuriin.

Kaikki nämä ja paljon muutakin voi laskea säästöjen ja sijoitusten tuottolaskurilla. Kun säästösumma tiedetään, laskurilla voi laskea tuottoja periaatteessa mille tahansa rahamääräiselle sijoitukselle. Poikkeusena on esim. velkakirjat ja johdannaiset, jotka pidetään maturiteettiin asti ja arvoltaan muuttunut pääoma maksetaan sijoittajalle takaisin. Alla olevassa kuvassa on pienennetty esimerkki laskurista.

Voit ladata laskurin itsellesi vapaasti käyttöön ao. linkistä (excel).

 

Lataa sijoituslaskuri

 

Esimerkkikuva laskurista:

tuottolaskuri.png

Palautetta tai kehitysehdotuksia laskurista? Laita palautetta, arvostamme sitä!