Sijoitusasuntolaskuri, tai toiselta nimeltä vuokratuottolaskuri laskee sijoitusasunnon tai -kiinteistön vuokratuoton ja arvonkehityksen haluttuna aikana. Laskuriin voi syöttää tiedot mm. markkinahinnasta ja oletetusta arvonmuutoksesta, halutun vuokran, eri kustannuksia ja näiden arvonmuutoksia, sekä haluttaessa myös verot ja korkovähennykset voidaan laskea sijoitustuottoihin sisään. Laskurissa on oletuksena kentät maksimissaan viidelle asunnolle tai kiinteistölle.

Sijoitusasuntolaskurissa voi laskea markkinoiden yleisperiaatteen mukaisen vuokratuoton (ks. esim. Suomen vuokranantajat, mutta mahdollista sisällyttää lisäksi vero-oletukset), tai vielä tarkemmin tuoton omalle pääomalle tietyn jakson kuluessa ROE -tunnuslukuna. Laskurissa voi tarkastella lainan ja omaisuuden kehittymistä valittuna aikana joko havainnollisina kuvioina, tai erillisinä tarkempina maksutauluina.

Verotietoja ovat mahdolliset lainojen korkovähennykset pääomatuloista, pääomatulovero sekä varainsiirtovero joiden tietoja käytetään laskennassa jos tämä vaihtoehto on valittuna.

Vuokratuoton laskemisesta voi lukea tarkemmin esim. asuntosalkunrakentajan sivulta.

Voit ladata sijoitusasuntojen vuokratuottolaskurin vapaasti omaan käyttöösi ao. linkistä (excel).

 

Lataa vuokratuottolaskuri

 

Esimerkkikuva laskurista:

sijoitusasuntolaskuri.png

Onko sinulla palautetta laskurista? Voit antaa palautetta täällä.