Sijoitusasunto- ja kiinteistölaskuri

Sijoitusasunto- ja kiinteistölaskuri on tuottolaskuri, joka laskee asunnon vuokratuoton tai muun kiinteistön sijoitustuoton ja arvonkehityksen haluttuna aikana. Laskuriin voi syöttää tiedot mm. markkinahinnasta ja oletetusta arvonmuutoksesta, halutun vuokran, eri kustannuksia ja näiden arvonmuutoksia, sekä haluttaessa myös verot ja korkovähennykset voidaan laskea sisään. Laskurissa on oletuksena kentät maksimissaan viidelle kiinteistölle.

Sijoitusasunto- ja kiinteistölaskurissa voi myös laskea yleisesti markkinoilla käytetyn vuokratuoton (ks. esim. Suomen vuokranantajat, mutta mahdollista sisällyttää lisäksi vero-oletukset), tai vielä tarkemmin tuoton omalle pääomalle tietyn jakson kuluessa ROE -tunnuslukuna. Laskurissa voi tarkastella lainan ja omaisuuden kehittymistä valittuna aikana joko havainnollisina kuvioina, tai erillisinä tarkempina maksutauluina.

Verotietoja ovat mahdolliset lainojen korkovähennykset pääomatuloista, pääomatulovero sekä varainsiirtovero joiden tietoja käytetään laskennassa jos tämä vaihtoehto on valittuna.

Voit ladata sijoitusasunto- ja kiinteistölaskurin vapaasti omaan käyttöösi ao. linkistä (excel).

Lataa sijoitusasunto- ja kiinteistölaskuri

Lyhyt esimerkkikuva laskurista:

sijoitusasuntolaskuri.png

Onko sinulla palautetta laskurista? Voit antaa palautetta täällä.