Lainojen lyhennyslaskuri

Jos erilaisia pikavippejä tai kulutusluottoja on paljon, niin useiden luottojen lyhennyslaskurin avulla voi tehdä tehokkaan lainan maksusuunnitelman eri lainoille yhtä aikaa ja nähdä, kuinka lyhennysjärjestys vaikuttaa velanmaksun nopeuteen ja maksettuun korkoon. Mitä nopeammin lainat kyetään hoitamaan pois, sitä halvemmalla luonnollisesti pääsee. Mutta myös muut asiat vaikuttavat lainan maksun nopeuteen ja kustannuksiin, jolloin laskuri on tässä oiva apuri.

Myös lainojen yhdistäminen voi olla kannattava ja helppo vaihtoehto, ilman että hallinnoidaan useita kalliskuluisia luottoja.

Syötä lyhennyslaskuriin nykyiset lainat ja niiden määrät, kuukausierät ja korot sekä valitse lyhennysstrategia. Laskuri laskee, kuinka paljon kuluja maksetaan ja kauanko lyhennyksissä menee kun syötetään tuloihin sovitettu maksumäärä. Lyhennyslaskuri sopii parhaiten tilanteeseen, jossa on otettu useita erilaisia korkeakorkoisia luottoja, kuten pikavippejä, kulutusluottoja, autolainoja jne. Hyvällä velanmaksusuunnittelulla koroissa voi säästää satoja tai tuhansia euroja.

Joskus voi näyttää siltä, ettei velkoja saa maksettua pois ollenkaan. Laskuri hyödyntää ns. lumipalloefektiä, eli aina kun yksi laina on hoidettu lainalistasta pois, sen maksuosuus käytetään muiden lainojen lyhentämiseen. Tämä kiihdyttää lainanmaksua loppua kohti ja lainat lyhenevät lopulta yllättävän nopeasti! Voit ladata lainanlyhennyslaskurin käyttöösi ao. linkistä (excel).

 

Lataa lyhennyslaskuri

 

Lyhyt esimerkkikuva laskurista:

lyhennyslaskuri.png

Onko palautetta tai kehitysehdotuksia? Laita palautetta, arvostamme sitä.