Lainojen lyhennyslaskuri

Jos erilaisia lainoja tai velkaa on paljon, lainanlyhennyslaskurin avulla voi tehdä lainan maksusuunnitelman useille eri lainoille yhtä aikaa ja nähdä, kuinka lyhennysjärjestys vaikuttaa velanmaksun nopeuteen ja maksettuun korkoon. Mitä nopeammin lainat kykenee hoitamaan pois, sitä halvemmalla luonnollisesti pääsee. Mutta myös muut asiat vaikuttavat lainan maksun nopeuteen ja kustannuksiin, jolloin laskuri on tässä oiva apuri.

Syötä velanmaksulaskuriin nykyisten eri velkojen määrä, kuukausierät ja korot sekä valitse lyhennystapa. Laskuri laskee, kuinka paljon kuukaudessa voisi käyttää tuloista velanmaksuun. Lyhennyslaskuri sopii parhaiten tilanteeseen, jossa on otettu useita erilaisia luottoja, kuten pikavippejä, kulutusluottoja, autolainoja jne. Hyvällä velanmaksusuunnittelulla voi säästää koroissa satoja tai tuhansia euroja.

Joskus voi näyttää siltä, ettei velkoja saa maksettua pois ollenkaan. Laskuri hyödyntää ns. lumipalloefektiä, eli aina kun yksi laina on hoidettu lainalistasta pois, sen maksuosuus käytetään muiden lainojen lyhentämiseen. Tämä kiihdyttää lainanmaksua loppua kohti ja lainat lyhenevät lopulta yllättävän nopeasti! Voit ladata lainanlyhennyslaskurin vapaasti käyttöösi ao. linkistä (excel).

Lataa velanlyhennyslaskuri

Lyhyt esimerkkikuva laskurista:

velanmaksulaskuri.png

Onko palautetta tai kehitysehdotuksia? Laita palautetta, arvostamme sitä.