Halvin venevakuutus? Katso venevakuutusvertailu

[halvin venevakuutus]

Veneilykauden käynnistyessä on aika päivittää venevakuutusvertailu, sillä edellisestä vertailusta on vierähtänyt tovi jos toinenkin. Vertailimme 4 eri veneen hintoja 4 vakuutusyhtiön kesken, mikä antaa jo hyvin suuntaa venevakuutusten hinnoittelulle.

Venevakuutuksen hintaan vaikuttaa erityisesti veneen arvo ja moottorin teho. Veneen vakuuttaminen ei ole pakollista, toisin kuin auton liikennevakuutus. Useimmat vakuutusyhtiöt myyvät veneisiin vapaaehtoista kaskovakuutusta, jonka sisältö on pitkälti sama kuin auton kasko, mutta veneilyyn sovellettuna.

Vertailun veneiksi on valittu kolme erityyppistä perämoottorivenettä, sekä yksi purjevene.

  1. Hytillinen matkavene Kaisla 550 HT, vuosimalli 2019, perämoottori Mercury EFI 60 Hv. Veneen ja moottorin arvo 20 000 €.
  2. Pulpettivene Silver Wolf DC 510, vuosimalli 2012, perämoottori Honda BF50 50 Hv. Arvo 17 000 €.
  3. Pieni avomoottorivene Buster XSR, vuosimalli 2021, perämoottori Yamaha F20 20 Hv. Arvo 10 000 €.
  4. Purjevene Bavaria 32, vuosimalli 2011, moottori Volvo Penta 18 Hv. Arvo 60 000 €.

Myös muilla vakuutusyhtiöillä on venevakuutuksia, jotka eivät ole vertailussa mukana. Vertailu antaa kuitenkin hyvin suuntaa hinnoittelulle, vaikka se ei huomioi mahdollisia keskittämisetuja.

Venevakuutuksen hintavertailu

Tärkeimmät venevakuutuksen hintaan vaikuttavat tekijät ovat veneen ja varusteiden kokonaisarvo, valittu omavastuun määrä ja moottorin teho erityisesti moottoriveneissä. Vakuutusyhtiöt kysyvät useimmiten tarkasti veneen ja moottorin tiedot, kuten runko- ja rekisterinumerot, merkin, vuosimallin ja runkomateriaalin, mutta näillä ei ole juurikaan vaikutusta hintaan samoissa määrin.

Vertailussa kaksi vakuutusyhtiötä arvioivat hinnassa myös onko vene vakuutettu, mikä laskee vakuutuksen hintaa. Laskimme vertailussa myös nämä hinnat, jos tämä oli valittavissa. Yleensä kaskon sisältöä voi räätälöidä vain vähän, mutta päälle voi valita joitakin lisäturvia. Vuosihintaan voi vaikuttaa parhaiten säätämällä omavastuun määrää, jonka asetimme vertailussa 200 € tai sitä lähinnä olevaan arvoon.

Veneilyssä merkittävin vaara lienee myrskyvahingot, tai karille ajo jonka vakavuus voi vaihdella veneen uppoamisesta lieviin potkurivahinkoihin. Nämä kuuluvat useimmiten veneen laajaan kaskoon, jossa tyypillisiä turvia ovat lisäksi mm. telakointi-, varkaus-, kuljetus-, vastuuvahinko-, oikeus- ja paloturvat.

Vertailun tulokset

venevakuutusvertailu.pngVertailun edullisin täyskasko löytyi Kaislalle ja Busterille POP-Vakuutuksesta. Silver Wolfille IF:ltä ja Bavarialle Alandiasta. Jos Buster olisi katsastettu, niin OP:n alennettu hinta olisi edullisin tai vastaavasti Silver Wolf IF:llä.

Vertailun arvokkaimman veneen Bavarian täyskasko on luonnollisesti selvästi kalliimpi kuin muille veneille. Tämän veneen hinnoissa onkin suurin vaihtelu eri vakuutusyhtiöillä. Suppein osakasko on varsin edullinen myös Bavarialle.

Osakasko on edullisin ja mahdollisesti paras valinta, jos vene ei ole suuri tai kovin arvokas. IF:n osakasko halvin OP:n vastaavaan verrattuna paitsi Busterille.

Vertailun vakuutukset täyskaskolle ovat melko samansisältöisiä, erot ovat pieniä. Erityisesti Alandialla voi lisätä vielä täyskaskoon useita eri turvia. Omavastuuosuutta voi säätää useimmilla vakuutusyhtiöillä.

Esimerkiksi OP on jaotellut omavastuun vielä bonusoikeudelliseen ja -oikeudettomaan versioon. Bavarialla 840 € bonusoikeudeton täyskasko maksaisi 975 €, eli olisi yli puolet halvempi.

Hintavertailussa hajonta eri venetyyppien ja vakuutusyhtiöiden välillä on melko suurta. Vertailussa ei ole myöskään huomioitu keskittämisetuja, eivätkä kaikki vakuutusyhtiöt ole mukana. Vertailu antaa kuitenkin hyvin suuntaa vakuutuksen hinnoille eri veneillä.

Katso myös:

Pankkiasiat.fi vakuutusyhtiövertailu.

Kaikki hintavertailut.

Nämä 5 asiaa vaikuttavat eniten vakuutuksen hintaan