Keskiarvolaskuri

Keskiarvolaskuri havainnollistaa yleisimpien keskiarvojen laskentaa Excel-funktioilla sekä myös ilman funktiota. Tämä ei ole varsinainen valmis laskuri jokaiseen tilanteeseen, vaan esimerkkien kaavoja ja tilanteita voi hyödyntää omaan tarkoitukseen.

Laskurissa on havainnollistettu aritmeettinen, geometrinen ja harmoninen keskiarvo, sekä myös mediaani, moodi ja painotettu keskiarvo.

Lue lisää keskiarvoista artikkelista Miten keskiarvo lasketaan?

Prosenttilaskuri

Prosenttilaskurilla voi laskea prosenttimuotoisia laskuja usealla eri tavalla. Kun tiedetään kaksi arvoa perusarvosta, uudesta arvosta tai prosenttiosuudesta / muutoksesta, niin kolmas arvo näistä on aina laskettavissa. Pankkiasiat.fi prosenttilaskurilla tämä onnistuu kätevästi, jolloin tuloksen saa tulossoluna tai havainnollisesti "selkokielisenä lauseena". Prosenttilaskuri sisältää laskennan myös prosentin kerrannaisille, muutoksille, muutososuuksille ja prosenttipisteelle automaattisena peräkkäisten arvojen taulukkona.

Asumislaskuri vuokra- ja omistusasumisen vertailuun

Asumislaskurilla, tai paremminkin asumiskustannuslaskurilla voi vertailla omistusasumisen ja vuokra-asumisen kustannuksia. Kumpi tulee pitkällä aikavälillä edullisemmaksi, kun kaikki normaalit asumisen kustannukset huomioidaan? Laskurissa voi kokeilla eri arvojen vaikutusta tulokseen.

Laskuri näyttää joko edun omistusasumisen tai vuokra-asumisen hyväksi. Mukana on myös omistusasunnon nettoarvon kehitys, mutta sitä ei huomioida kuluvertailussa.

Voit ladata asumislaskurin käyttöösi ao. linkistä (excel).

 

Lisälainalaskuri

Lisälainalaskurilla voi laskea kuinka paljon uutta lainaa voi saada asunnon tai kiinteistön arvoa vastaan jos sitä käyttää uuden lainan vakuutena. Laskuri voi olla hyödyllinen sijoitusasunnon hankintaan jos omaa kotia käytetään lainan vakuutena, tai vaikkapa remonttilainan ottamiseen. Se toimii myös esim. toisen asuntolainan hankintaan. Nykyisen kiinteistön arvoa käytetään siis tavallaan uuden omaisuuden hankintaan lainan vakuutena, eli puhutaan sijoitusmielessä vipuvaikutuksesta.

Sivut