If Matkavakuutus

Vakuutusarvostelu: 
Keskiarvo: 4 (1 ääni)

IF matkavakuutuksen saa halutessaan määräaikaisena tai jatkuvana. Matkavakuutuksessa on kaksi tasoa, vakuutus pelkästään matkustajalle tai matkustajalle ja matkatavaroille. Matkustajavakuutus on henkilövakuutus ja korvaa sairastumisen tai tapaturman ulkomailla ja kotimaassa (yli 150 km). Muita kuuluvia turvia ovat matkan keskeytyminen tai myöhästyminen, 24 h hätäpäivystys, kuljetus Suomeen ja kriisikulut. Matkavakuutukseen kuuluvat myös alle 20-vuotiaat lapset tai lapsenlapset. Jos vakuutukseen ottaa myös korvauksen matkatavaroille, kattaa se matkatavaroiden vahingot ja varkaudet sekä myöhästymisen. Matkatavaravakuutukseen kuuluu lisäksi oikeudenkäynti- ja vastuuvahinkoturvat.

Jatkuva matkavakuutus lasketaan IF etuohjelmaan 3-tasolla eli ensin on oltava auto- ja kotivakuutus (ei koske määräaikaista matkavakuutusta). Etuohjelman 3-tasolla saa 15 % alennuksen vakuutusmaksuihin. Saatavissa on vielä 1 % lisäalennus, jos kuuluu johonkin IF:in yhteistyöjärjestöön.

Vahingottomista vuosista voi kerryttää IF-omavastuurahaa 20-40 euroa vuodessa aina 200 euroon asti. Omavastuurahaa voi käyttää, kun vahinko on suurempi kuin omavastuu. Koska jatkuva matkavakuutus lasketaan etuohjelmaan 3-tasolla, voi siten omavastuurahaa kerryttää 40 euroa vuodessa.

Katso tarkemmat tiedot matkavakuutuksesta IF:in sivuilta.

Vakuuttaja: 
If
Vakuutustyyppi: 
Matka
Vakuutusedut: 
15 % alennus koti-, kasko ja henkilövakuutuksista*
1 % lisäalennus yhteistyöjärjestöjen jäsenille
Omavastuuraha 20-40 €/v vahingottomista vuosista (maks. 200 €)
Vakuutustasot: 
(1) Matkustajavakuutus
(2) Matkustaja- ja matkatavaravakuutus**
Vakuutushuom: 
*Jatkuvasta matkavakuutuksesta etualennus vain, jos on myös koti- ja autovakuutus
**Myös kotivakuutus korvaa matkatavaravahinkoja
Edut eivät koske määräaikaisia matkavakuutuksia