Uusi osakevälittäjä DEGIRO aloitti Suomessa

DEGIRO aloitti Suomessa vuoden 2015 keväällä. Kyseessä on alunperin Alankomaissa 2008 perustettu osakevälittäjä, joka alkoi tarjota vuonna 2013 yksityisille sijoittajille arvopaperivälitystä samaan hintaan kuin ammattilaisille. DEGIRO:n mukaan yhtiön hinnat olivat 80 % alhaisemmat Alankomaissa kuin vanhempien välittäjien yksityisille tarjoamat välityshinnat. Samaa yhtiö tuntuisi tarjoavan myös Suomessa, mikäli vilkaisee DEGIRO:n hintavertailua muutaman muun suomalaisen välittäjän kanssa. Esimerkiksi 1000 € kauppa Nokian osakkeilla maksaisi DEGIRO:n hinnoilla 2,2 €, joka olisi 78 % halvempi kuin kilpailijoilla. Tosin vertailu ei huomioi alennuksia muilta. Myös muutamilla suomalaisilla välittäjillä kaupat ovat halvimmillaan 3 €, kuten olemme vertailussamme aiemmin todenneet, mutta se vaatii kaupankäynnin aktiivisuutta. Koko DEGIRO:n hinnasto vaikuttaa varsin edulliselle ja kaupankäynnin mahdollisuudet erittäin laajoilta.

DEGIRO olisi jo toinen Suomeen Alankomaista tuleva halpavälittäjä (Alankomaiden viranomaisten säätelemiä). Vuonna 2014 aloitti Lynx, joka lupaa samoin kuin DEGIRO erittäin halpoja hintoja. Molemmat tulokkaat löytyvät myös Pankkiasiat.fi:n osakkeiden palvelumaksuvertailusta. Ymmärrettävästi tulokkaiden palveluiden kattavuus ei välttämättä ole samalla tasolla kuin vakiintuneiden suomalaisten välittäjien, mutta ne parantavat koko ajan. Esimerkiksi suomalaisille tärkeää on mahdollisimman helppo veroilmoituksen yhteensopivuus tehdyistä kaupoista, eli saatavilla olisi kattava 9A yhteensopiva raportti ja automaattinen ilmoitus. Uudet tulokkaat ovat kuitenkin harkinnanarvoisia vaihtoehtoja laittaa ainakin pieni osa aktiivisesta sijoitusvarallisuudesta halpavälittäjiin ja kokeilla saako halvoille hinnoille vastinetta. Nämä voivat myös lisätä kilpailua suomalaisten välittäjien kesken ja laskea niiden hintoja, mikä on aina tervetullutta.

Voit arvostella DEGIRO:n palveluita pankkiasiat.fi:n sijoitusvälittäjien arvostelusivulla. Myös Lynx:in palvelut voi samoin arvostella.