Raisin – Euroopan parhaat talletuskorot yhden alustan kautta

 1) Miten Raisin toimii?

  1. Käy osoitteessa http://www.raisin.com ja rekisteröi maksuton Raisin -tili. Lataa tilille virallinen dokumentti henkilöllisyydestä (esim. passi tai ajokortti) ja tee 10 sentin talletus vahvistaaksesi henkilöllisyytesi.
  2. Kun olemme todentaneet henkilöllisyytesi, saat henkilökohtaiset tunnukset Raisin Online -pankkijärjestelmään joko sähköpostilla tai kirjeenä.
  3. Kirjaudu sisään ja valitse yksi tai useampi järjestelmässä olevista Raisin -kumppanuuspankeista. Tee tilisiirto Raisin -tilillesi ja Raisin hoitaa loput puolestasi.

Kun määräaikaistalletuksen jakso on kulunut umpeen, talletuksesi tilitetään automaattisesti takaisin Raisin -tilillesi korkoineen (miinus mahd. verot). Voit myös pidentää talletusaikaa halutessasi. Kun olet rekisteröinyt Raisin -tilisi kerran, tätä ei tarvitse enää tehdä vaan voit suoraan tehdän talletuksia haluamiisi Raisin -järjestelmässä oleviin pankkeihin.

 2) Onko Raisinin kaltaiselle järjestelmälle tarvetta talletusmarkkinoilla?

Kyllä, sillä korot ovat lähellä nollaa tai jopa negatiivisia monissa Euroopan maissa, kuten Suomessa – ja monet tallettajat haluavat silti pitää ainakin osan säästöistään tilitalletuksissa. Parempia talletuskorkoja on silti saatavissa useissa EU-maissa, mutta tallettajat eivät ole aiemmin pystyneet hyödyntämään niitä: Vieras kieli, asuinpaikkavaatimukset ja verosäädökset tekivät vaikeaksi avata tiliä toisessa maassa, ennen kuin Raisin tuli markkinoille.

Lisäksi parhaimpien talletuskorkojen hyödyntäminen olisi vaatinut asiakkaita vaihtamaan pankkia usein ja käymään läpi hankalan tilinavausprosessin aina uudestaan. Tämä ei ole enää tarpeellista Raisinin kanssa.

 3) Olisiko mahdollista avata talletustili toisessa Euroopan maassa ilman Raisinia? Olisiko se hankalampaa?

Yleisesti ottaen on mahdollista avata tili toisessa Euroopan maassa ilman Raisinia. Kuitenkin jos pankilla ei ole varsinaista toimintaa Suomessa, se on useimmiten hankalaa. Kielihankaluuksien lisäksi pankit vaativat paikallisosoitteen ja verotustiedot ennen tilin avaamista. Jotkin Euroopan maat vaativat vielä fyysistä asumista maassa, joten kokonaisuudessaan prosessi on hyvin hankala ja mahdollisesti maksullinen.

 4) Miksi käyttää Raisinia paikallispankkien sijaan?

Raisinin kumppanuuspankit tarjoavat korkeampia korkoja kuin paikallispankit. Juuri nyt määräaikaistalletuksia on tarjolla kolmelta eri pankilta 1,05 % vuosikorolla ja uusia pankkeja on tulossa pian. Raisin -alustalla voi avata ja hallita useita eri pankkitalletuksia yhden alustan kautta, ilman että tarvitsee avata uusia pankkitilejä jatkuvasti. Raisin tarjoaa uusille asiakkaille 75 euron tervetuliaisbonuksen. Alusta on yksinkertainen, läpinäkyvä ja helppo käyttää. Raisinin käyttäminen on myös maksutonta.

 5) Ovatko talletukset turvassa?

Kaikki Raisinin kumppanuuspankit ovat täysin lisensoituja pankkeja kotimaassaan. Jokaisessa voi tallettaa 100 000 euroon asti, jolloin ne ovat kunkin maan talletussuojan piirissä. Raisin ei mahdollista yli 100 000 euron talletusmääriä asiakasta tai pankkia kohti, joten ne ovat 100 % talletussuojattuja.

Kansallisten talletussuojien täytyy noudattaa samaa minimivaatimusta kaikissa EU-maissa direktiivien mukaan (94/19/EC, 2009/14/EC, and 2014/49/EU).

Katso korkotarjoukset suomalaisille täältä

 

Avainsanat: